Muziek maken is als het spreken van een taal, het vertellen van een verhaal in het juiste tempo en intonatie. Klassiek, blues, flamenco of liedjes: een goede techniek maakt spelen gemakkelijker.

Om goed gitaar te kunnen spelen moet de basis in orde zijn. Als je begint met een goede techniek, kan je later vrijuit spelen en jouw verhaal vertellen. Een gebrekkige techniek belemmert alleen maar. Muziek wordt leuker en mooier als je ontspannen en vrijuit kan spelen.

Ik help de speeltechniek in orde te maken, de muziekstijl-keuze is aan jou.

Tijdens een kennismakingsles kunnen wij een plan maken over het verdere verloop. Je hoeft dan nog geen eigen gitaar bij je te hebben.

Bij voorkeur leer ik je noten lezen, omdat de meeste muziek nu eenmaal zo genoteerd staat. Ik kan ook theoretische uitleg geven over akkoorden, zodat je gaat begrijpen welke akkoorden bij elkaar passen en waarom.

Ik geef les op een klassieke Spaanse gitaar en speel geen elektrisch gitaar. Voor de leerlingen met interesse in staalsnarig en elektrische gitaar zal ik tijdens de basiscursus extra aandacht aan akkoordenspel geven en je adviseren bij de keuze van een vervolgopleiding.

Ik kan je adviseren bij de aanschaf van een gitaar. Ook heb ik enkele gitaren te huur. Dat heeft een reden. Een goede lesgitaar kost zo rond de honderd vijftig euro. Er zijn ook gitaren die voor heel weinig geld worden aangeboden. Dat is echt zonde van het geld! Ik kan eventueel wel voor een gitaar zorgen die je bij mij kunt huren. Jonge kinderen zijn gebaat bij een gitaar op maat, een kleinere gitaar dus.

n/a

n/a