Baarn, 20 augustus 2019

CARMINIS

Ineke Baksteen - sopraan, Margareth Iping - mezzosopraan, Juun Voorhoeve - viola da gamba, barokgitaar en violone, Tjalling Roosjen - klavecimbel en orgel.

Het Carminis Consort legt zich name toe op vocale soli en duetten uit de vroegbarok en barok. Repertoire dat naar onze mening meer aandacht verdient.

En soms met een muzikaal uitstapje zoals de toegift in Gouda, Sint-Janskerk, juni 2018. Hier met Brigit de Klerk (blokfluit en zang.)
COPRARIO

Het Coprario Consort is een groep professionele musici die zich hebben toegelegd op het spelen van consortmuziek uit de voornamelijk Engelse en Italiaanse Renaissance. Er zijn wisselende bezettingen. De musici zijn alumni van de Conservatoria in Tilburg, Utrecht en Rotterdam en hebben hun sporen verdiend in de wereld van Oude Muziek. Wij spelen op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten.

Juun Voorhoeve, Esther Kronenburg, Saartje Schrage, Martijn Verbrugh.

Hier met Saartje Schrage en Esther Kronenburg op 9 september 2018 in de tuin van het Catharijne Convent, Utrecht. Mijn eerste keer met dit consort.

Leden: Esther Kronenburg - sopraan / Rachel Farr - sopraan en renaissancedans / Saartje Schrage - gamba en blokfluit, Martijn Verbrugh - gamba, Juun Voorhoeve - gamba, barokgitaar en vihuela.

April 2019 - Coprario consort in de Kloosterkerk, Den Haag, met Saartje en Esther.

Over de naam van het consort. John Cooper (c. 1575-1626) was een in Engeland opgeleid musicus, en werd gerekend tot de meest favoriete componist van Koning Charles I. Onder leiding van Cooper musiceerde een selecte groep musici voor Charles I, en alhoewel zijn muziek niet veel gedrukt en verkocht werd in zijn eigen tijd, werden zijn pennenvruchten kort na zijn overlijden veelvuldig gekopieerd en gebruikt in gegoede kringen.

Er is veel onbekend over de levenswandel van Cooper. Zeker is wel dat hij in Engeland werd geboren, en in zijn vroege carrière naar Italië vertrok, en in Italië zijn naam aanpaste tot Giovanni Coprario. Zijn erfenis bracht een collectie met luitliederen, Italiaanse madrigalen en bundels met consortmuziek.

De instrumenten waarop het Coprario Consort speelt zijn allen kopieën van historische instrumenten, die door hedendaagse bouwers werden nagebouwd.

agenda

07 dec 2019
Carminis in Gouda

Zaterdagmiddag 7 december om 16.00 u. adventsconcert met Carminis in de St. Jan te Gouda. https://www.sintjan.com...

13 dec 2019
Carminis in Huizen

Op vrijdag de 13e (!) om 20.00 uur speelt Carminis een Advent/Kerst programma in de Nieuwe Kerk, Brede Englaan 28, te...

22 dec 2019
Coprario Consort viert Kerst in 't Mosterdzaadje

Op zondagmiddag 22 december 2019, om 15.00 uur een mooi Kerstconcert van het Coperario Consort in 't Mosterdzaadj...

n/a

n/a