Opleiding:
Gymnasium waarna Klinische psychologie in Leiden. Conservatorium Rotterdam met als hoofdvak gitaar, bijvak dwarsfluit, aantekening Kamermuziek en Ensemble-leiding. Diploma Uitvoerend Musicus. Masterclasses bij John Mills en Hubert Käppel. Diploma Dispokinesis (Van de Klashorst.) Gamba-les bij Paulina van Laarhoven en Nick Milne.

Op een festival in Frankrijk raakte ik helemaal in de ban van prachtig gambaspel. Ben les gaan nemen en inmiddels heeft de gamba een centrale plaats in mijn muziekleven. Daarnaast ben ik begonnen met de barokgitaar en vihuela, prachtige tokkelinstrumenten uit renaissance en barok.

Als kind al sprak mij het kwetsbare geluid van de gitaar aan, de kleine bijna transparante toon. Je hoort alles bij dit instrument en dat maakt spelen tot een uitdaging. In mijn jeugd heb ik veel in het buitenland gewoond. Terug in Nederland begon ik relatief laat, op mijn elfde met gitaar spelen. Na mijn middelbare school studeerde ik psychologie, maar koos uiteindelijk voor het Rotterdams Conservatorium.

Al tijdens de conservatoriumstudie vormde ik met Erik Otte het ‘Nederlands Gitaarduo’.

Naast concerten gaven wij masterclasses, kwamen op radio en t.v. en namen een paar CD’s op. In 1989 wonnen we het 'Concours International de Guitar en duo' in Frankrijk. Als duo werkten wij ook samen met andere musici, waaronder de zangeressen Wynanda Zeevaarder, Liesbeth List en Marjanne Kweksilber.

agenda

Er staan geen concerten gepland

n/a

n/a