Opleiding:
Gymnasium waarna Klinische psychologie in Leiden. Conservatorium Rotterdam met als hoofdvak gitaar, bijvak dwarsfluit, aantekening Kamermuziek en Ensemble-leiding. Diploma Uitvoerend Musicus. Masterclasses bij John Mills en Hubert Käppel. Diploma Dispokinesis (Van de Klashorst.) Gamba-les bij Paulina van Laarhoven en Nick Milne.

Op een festival in Frankrijk raakte ik helemaal in de ban van prachtig gambaspel. Ben les gaan nemen en inmiddels heeft de gamba een centrale plaats in mijn muziekleven. Daarnaast ben ik begonnen met de barokgitaar en vihuela, prachtige tokkelinstrumenten uit renaissance en barok.

Als kind al sprak mij het kwetsbare geluid van de gitaar aan, de kleine bijna transparante toon. Je hoort alles bij dit instrument en dat maakt spelen tot een uitdaging. In mijn jeugd heb ik veel in het buitenland gewoond. Terug in Nederland begon ik relatief laat, op mijn elfde met gitaar spelen. Na mijn middelbare school studeerde ik psychologie, maar koos uiteindelijk voor het Rotterdams Conservatorium.

Al tijdens de conservatoriumstudie vormde ik met Erik Otte het ‘Nederlands Gitaarduo’.

Naast concerten gaven wij masterclasses, kwamen op radio en t.v. en namen een paar CD’s op. In 1989 wonnen we het 'Concours International de Guitar en duo' in Frankrijk. Als duo werkten wij ook samen met andere musici, waaronder de zangeressen Wynanda Zeevaarder, Liesbeth List en Marjanne Kweksilber.

agenda

14 aug 2022
Carminis in Soest

Op zondagmiddag 14 augustus speelt Carminis om 15.30 uur een concert van een uur in de Oude Kerk, Soest

23 aug 2022
Carminis in Laren

Op dinsdagavond 23 augustus speelt Carminis in Laren

15 okt 2022
Carminis in MuzieknadeMarkt

Op zaterdagmiddag om 16.00 uur speelt Carminis in Lutherse Kerk te Amersfoort. https://amersfoortsezwaan.nl/activ...

n/a

n/a