Door omstandigheden ben ik pas op elfjarige leeftijd begonnen met gitaar spelen. Als kind al sprak mij het kwetsbare geluid van de gitaar aan, de kleine bijna transparante toon. Je hoort alles bij dit instrument en dat maakt spelen tot een uitdaging.

Het mooie van gitaar is het kwetsbare geluid, de kleine bijna transparante toon.

Ik studeerde aanvankelijk psychologie en ging later ook naar het conservatorium. Al tijdens de conservatoriumstudie vormde ik met Erik Otte het ‘Nederlands Gitaarduo’. We hebben over de hele wereld concerten gegeven (Indonesië, Maleisië, Sri Lanka, Bruneï, Thailand, Japan, Zuid Afrika en Europa). In Frankrijk behaalden we de eerste prijs in het enige Europese concours voor gitaarduo’s, het 'Concours International de Guitare en Duo'. Daarnaast gaven we masterclasses, namen een paar CD’s op en maakten opnames voor radio en TV.
Als duo werkten we ook samen met andere musici waaronder zangeressen als Liesbeth List, Marjanne Kweksilber en Wynanda Zeevaarder.

Op een festival in Frankrijk ontmoette ik Paulina van Laarhoven. In de ban van haar gambaspel en prachtige toonvorming ben ik lessen gaan nemen en inmiddels heeft de gamba een centrale plaats in mijn muziekleven. Naast de klassieke gitaar bespeel ik ook de romantische- en de barokgitaar.

Juun Voorhoeve - viola da gamba - oude muziek

Opleiding:
Klinische psychologie in Leiden.

Diploma Dispokinesis (van de Klashorst)
Conservatorium Rotterdam met als hoofdvak gitaar, bijvak dwarsfluit, aantekening Kamermuziek en Ensemble-leiding, diploma Uitvoerend Musicus.

Masterclasses bij John Mills en Hubert Käppel.
Gambalessen bij Paulina van Laarhoven.

Voor een paar fragmenten van concerten:

www.juunvoorhoeve.nl/viola_da_gamba/fragmenten

agenda

24 sep 2017
Carminis in Dordrecht

Zondagavond 24 september om 19.00 uur speelt Carminis in de vesperdienst in de Grote Kerk in Dordrecht, Lange Gelders...

14 okt 2017
Several Friends in Friesland

Op zaterdag 14 oktober om 20.00 uur een concert in samenwerking met het Leeuwarder Madrigaalkoor o.l.v. Broer Giesing...

20 okt 2017
Concerto delle donne in het Mosterdzaadje

Op vrijdagavond 20 oktober spelen de dames van Concerto delle donne muziek van vrouwelijke componisten in het Mosterd...

n/a

n/a