nb: dit is niet mijn hand - vind het gewoon een mooie foto. Dank Lex en Floris.

Vanuit de liefde voor oude muziek bespeel ik naast de gitaar de viola da gamba. Omdat luit, gitaar en viola da gamba in dezelfde familie thuis horen, hebben ze in principe dezelfde kwartenstemming.

Mijn grote liefde is de meerstemmige kamermuziek. Laat je een van de stemmen weg, dan valt de muziek uit elkaar.

Junn Voorhoeve - viola da gambaOndanks de overeenkomsten zijn er natuurlijk ook grote verschilen: tokkelen, slaggitaar, strijken. Andere klankidealen in verschillende stijlperiodes.

Ik ben in het gelukkige bezit van een aantal instrumenten gebouwd door René Slotboom: een 6-snarige G violone, naar Oostenrijks-Italiaans voorbeeld, een 6-snarige gamba naar voorbeeld van Edward Lewis en een tenorgamba naar Ciciliano. Daarnaast een 7-snarige gamba van François Bodart, model A. Stradivari, een renaissancegitaartje en een barokgitaar model Sellas van Sebastian Nunez.

Ik speel in een aantal consorts en wordt gevraagd bij diverse projecten zoals: Buxtehude (Membra Jesu Nostri), Bach (Actus Tragicus, Jesu meine Freude, Mattheus Passie), Schütz (Musikalische Exequien, Geistliche Konzerte) Carissimi (Jephte), De Lalande en Couperin (Leçons de ténebre), Vivaldi (Stabat Mater), Purcell (Dido en Aeneas.)

In 2012 heb ik een eigen groep opgericht: Nucleus - een kerngroep van 3 spelers: René Slotboom, Paulina van Laarhoven en ikzelf, vaak uitgebreid met een zangeres. Binnen Nucleus speel ik, tot mijn grote vreugde, zowel gamba's als gitaren. Zie: NUCLEUS.

Daarnaast ben ik sinds 2015 vaste kracht in het Carminis Consort met Ineke Baksteen, sopraan; Margareth Iping, mezzo; Tjalling Roosjen, klavecimbel en orgel. We spelen vroegbarok: instrumentale soli en zangduetten. www.carminis.nl

agenda

28 mei 2017
Carminis in Soest

Op zaterdag 28 mei om 16.00 uur geeft Carminis een concert in de Open Hof te Soest met het programma "Duo Seraph...

10 jun 2017
Les Ages in Odijk

Concert van de traverso groep les Ages mmv Geurt van de Brink clavecimbel et moi.

15 jun 2017
Carminis in Hilversum

Donderdag 15 juni om 20.00 uur een Lutherprogramma in de Regenboogkerk (Nassaulaan 22, 1213 BC) in Hilversum. Carmini...

n/a

n/a