nb: dit is niet mijn hand - vind het gewoon een mooie foto. Dank Lex en Floris.

Vanuit de liefde voor oude muziek bespeel ik naast de gitaar de viola da gamba. Omdat luit, gitaar en viola da gamba in dezelfde familie thuis horen, hebben ze in principe dezelfde kwartenstemming.

Mijn grote liefde is de meerstemmige kamermuziek. Laat je een van de stemmen weg, dan valt de muziek uit elkaar.

Junn Voorhoeve - viola da gambaOndanks de overeenkomsten zijn er natuurlijk ook grote verschilen: tokkelen, slaggitaar, strijken. Andere klankidealen in verschillende stijlperiodes.

Ik ben in het gelukkige bezit van een aantal instrumenten gebouwd door René Slotboom: een 6-snarige G violone, naar Oostenrijks-Italiaans voorbeeld, een 6-snarige gamba naar voorbeeld van Edward Lewis en een tenorgamba naar Ciciliano. Daarnaast een 7-snarige gamba van François Bodart, model A. Stradivari, een renaissancegitaartje en een barokgitaar model Sellas van Sebastian Nunez.

Ik speel in een aantal consorts en wordt gevraagd bij diverse projecten zoals: Buxtehude (Membra Jesu Nostri), Bach (Actus Tragicus, Jesu meine Freude, Mattheus Passie), Schütz (Musikalische Exequien, Geistliche Konzerte) Carissimi (Jephte), De Lalande en Couperin (Leçons de ténebre), Vivaldi (Stabat Mater), Purcell (Dido en Aeneas.)

In 2012 heb ik een eigen groep opgericht: Nucleus - een kerngroep van 3 spelers: René Slotboom, Paulina van Laarhoven en ikzelf, vaak uitgebreid met een zangeres. Binnen Nucleus speel ik, tot mijn grote vreugde, zowel gamba's als gitaren. Zie: NUCLEUS.

Daarnaast ben ik sinds 2015 vaste kracht in het Carminis Consort met Ineke Baksteen, sopraan; Margareth Iping, mezzo; Tjalling Roosjen, klavecimbel en orgel. We spelen vroegbarok: instrumentale soli en zangduetten. www.carminis.nl

agenda

16 dec 2017
Carminis in Papendrecht

Zaterdagmiddag 16 december om 16.00 uur speelt Carminis een Advent/Kerstprogramma in de Morgenster in Papendrecht. ht...

25 dec 2017
Buxtehude in Dordrecht

Tweede Kerstdag om 10.00 uur een mooie cantate van Buxtehude in de Remonstrantse Kerk inDordrecht o.l.v. Yvonne Peter...

14 jan 2018
Carminis in Soest

Op zondagmiddag 14 januari om 15.30 uur speelt Carminis in het Cultureel Centrum Artishock in Soest.

n/a

n/a