Muziek maken is als het spreken van een taal, het vertellen van een verhaal in het juiste tempo en intonatie. Klassiek, blues, flamenco of liedjes: een goede techniek maakt het makkelijker te spelen.

Gitaar leren spelen lukt het best met goed onderwijs, dat geeft meer plezier bij het spelen. Belangrijk is de muziek te begrijpen en te doorvoelen, dus niet maar wat technische kunstjes te leren. Het spelen gaat dan beter en het maken van muziek wordt leuker. Ik geef veel aandacht aan speeltechniek en de juiste houding. De keus van de muziekstijl is aan jou.

Tijdens een vrijblijvende gratis kennismakingsles kunnen wij in kaart brengen hoe jouw lessen kunnen gaan. Je hoeft nog geen eigen gitaar bij je te hebben bij de kennismaking.

Bij voorkeur leer ik je noten lezen, omdat de meeste muziek nu eenmaal zo genoteerd staat. Akkoordenleer is ook een mogelijkheid. Het ene sluit het andere niet uit.

Wie goed gitaar wil leren spelen, begint met een akoestische gitaar. Bij voorkeur een Spaanse gitaar met nylon snaren. Voor de leerlingen met interesse in staalsnarig en elektrische gitaar zal ik tijdens de basiscursus extra aandacht aan akkoordenspel geven en je adviseren bij de keuze van een vervolgopleiding.

Ik kan je adviseren bij de aanschaf van een gitaar. Ook heb ik enkele gitaren te huur. Dat heeft een reden. Een goede lesgitaar kost zo rond de honderd vijftig euro, dat is veel geld voor een beginner. Er zijn ook gitaren die voor heel weinig geld worden aangeboden, 30 euro bijvoorbeeld. Dat is gewoonweg zonde van het geld. Daarom heb ik een enkele lesgitaren goedkoop in de verhuur. Voor kinderen zijn de gitaren ook kleiner, zodat de maat van de gitaar overeenkomt met je eigen lengte. Een huurpakket houdt in: een gitaar, een gitaarhoes, een voetenbankje en een stemapparaat. Zie onder tarieven.

n/a

n/a