Gitaar leren spelen lukt het best met goed onderwijs, dan heb je later meer plezier bij het maken van muziek.

Bij voorkeur leer ik je noten lezen, omdat de meeste muziek nu eenmaal zo genoteerd staat. Niet iedereen kan of wil dat, maar zal uiteindelijk toch gitaar leren spelen. Belangrijk is de muziek te begrijpen en te doorvoelen, dus niet alleen kunstjes te leren. Het spelen gaat dan beter en het maken van muziek wordt leuker. Ik besteed veel aandacht aan de techniek en de juiste houding. Een goede vingerplaatsing maakt dat tonen beter klinken.

Muziek maken is als het spreken van een taal, het vertellen van een verhaal met het juiste tempo en intonatie. Klassiek, blues, flamenco of liedjes: een goede techniek maakt het makkelijker te spelen.

Uitgangspunt is dat je binnen een jaar een basis krijgt aangeboden van een aantal stijlen. Dan is het vaak wel duidelijk waar de voorkeur ligt en kan je je verder specialiseren. In ieder geval zorg ik ervoor dat je enthousiast raakt voor muziek!Je kunt altijd muziekvoorkeur aangeven. Indien nodig pas ik een nummer aan zodat je het ook zelf kunt spelen. Echt muziek op maat gemaakt.

Belangrijk is muziek te doorvoelen en niet alleen wat trucjes te leren.

Wie goed gitaar wil leren spelen, begint bij voorkeur met een akoestische gitaar. Voor de leerlingen met interesse in de elektrische gitaar zal ik tijdens de basiscursus extra aandacht aan akkoordenspel geven en je adviseren bij de keuze van een vervolgopleiding.

n/a

n/a