Foto's: leerlingen-uitvoering 2015, dank Lex!

Gitaar leren spelen lukt het best met goed onderwijs. Bij voorkeur leer ik je noten lezen, omdat de meeste muziek nu eenmaal zo genoteerd staat. Niet iedereen kan of wil dat, maar zal uiteindelijk toch gitaar leren spelen. Belangrijk is de muziek te begrijpen en te doorvoelen, dus niet alleen kunstjes te leren. Het spelen gaat dan beter en het maken van muziek wordt leuker. Ik besteed veel aandacht aan de techniek en de juiste houding. Een goede vingerplaatsing maakt dat tonen beter klinken. Muziek maken is als het spreken van een taal, het vertellen van een verhaal met het juiste tempo en intonatie. Klassiek, blues, flamenco of liedjes: een goede techniek maakt het makkelijker te spelen.

Je kunt altijd muziekvoorkeur aangeven. Indien nodig pas ik een nummer aan zodat je het ook zelf kunt spelen. Echt muziek op maat gemaakt.

Belangrijk is muziek echt te begrijpen, te doorvoelen en niet alleen trucjes te leren.

Wie goed gitaar wil leren spelen, begint met een akoestische gitaar. Voor de leerlingen met interesse in de elektrische gitaar zal ik tijdens de basiscursus meer aandacht aan het akkoordspel geven en je adviseren bij de keuze van een vervolgopleiding.

Een goede lesgitaar kost zo rond de honderd vijftig euro, dat is veel geld voor een beginner. Er zijn ook gitaren die voor heel weinig geld worden aangeboden, 30 euro bijvoorbeeld. Dat is over het algemeen zonde van het geld. Ze zijn bijna niet te stemmen en niemand kan erop leren spelen. Daarom heb ik een aantal goede lesgitaren goedkoop in de verhuur. Voor kinderen zijn de gitaren ook kleiner, zodat de maat van de gitaar overeenkomt met je eigen lengte. Een gitaar op maat dus! Een huurpakket houdt in: een gitaar, een gitaarhoes, een voetenbankje en een stemapparaat. Kosten: € 10 per maand.

Twee maal per jaar is er een uitvoering van alle leerlingen. Iedereen speelt mee van beginner tot gevorderde en kan ouders en vrienden uitnodigen. Wie niet wil meespelen, komt als toeschouwer.

Ik ben thuis in veel muziekstijlen waaronder klassiek, flamenco, blues en latin. Uitgangspunt is dat je binnen een jaar een basis krijgt aangeboden van een aantal stijlen. Dan is het vaak wel duidelijk waar de voorkeur ligt en kan je je verder specialiseren. In ieder geval zorg ik ervoor dat je enthousiast raakt voor muziek!

Voordelen
  • Gratis proefles
  • Voordelig een gitaar huren
  • Groepslessen mogelijk
  • Jaarlijkse leerlingen-uitvoering
een leerling spreekt:

veel gestelde vragen

...

n/a

n/a