Carminis legt zich name toe op vocale soli en duetten uit de vroegbarok en barok. Repertoire dat naar onze mening meer aandacht verdient.

Ineke Baksteen - sopraan, Margareth Iping - mezzosopraan, Juun Voorhoeve - viola da gamba, barokgitaar en violone, Tjalling Roosjen - klavecimbel en orgel.

Het Coprario Consort is een groep professionele musici die zich hebben toegelegd op het spelen van consortmuziek uit de voornamelijk Engelse en Italiaanse Renaissance.

De musici zijn alumni van de Conservatoria in Tilburg, Utrecht en Rotterdam, en hebben hun sporen verdiend in de wereld van Oude Muziek. Zij spelen geregeld op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten.

Esther Kronenburg sopraan, Rachel Farr sopraan en renaissancedans, Saartje Schrage, Juun Voorhoeve, Martijn Verbrugh viola da gamba.

Over de naam van het consort. John Cooper (c. 1575-1626) was een in Engeland opgeleid musicus, en werd gerekend tot de meest favoriete componist van Koning Charles I. Onder leiding van Cooper musiceerde een selecte groep musici voor Charles I, en alhoewel zijn muziek niet veel gedrukt en verkocht werd in zijn eigen tijd, werden zijn pennenvruchten kort na zijn overlijden veelvuldig gekopieerd en gebruikt in gegoede kringen.

Er is veel onbekend over de levenswandel van Cooper. Zeker is wel dat hij in Engeland werd geboren, en in zijn vroege carrière naar Italië vertrok, en in Italië zijn naam aanpaste tot Giovanni Coprario. Zijn erfenis bracht een collectie met luitliederen, Italiaanse madrigalen en bundels met consortmuziek.

De instrumenten waarop het Coprario Consort speelt zijn allen kopieën van historische instrumenten, die door hedendaagse bouwers werden nagebouwd. Het consort heeft diverse viole da gamba’s in gebruik, variërend van de kleine altgamba’s tot grote basgamba’s.

Muziek van vrouwelijke componisten wordt relatief weinig geprogrammeerd en zeker waar het gaat om repertoire uit voorbije eeuwen.

Concerto delle Donne heeft zich met de oprichting in 2015 tot doel gesteld, om juist deze muziek van bijzondere vrouwen uit de 16e, 17e en 18e eeuw te belichten.

Annemiek van Zeben - alt, Brigit de Klerk - mezzosopraan en blokfluit, Juun Voorhoeve - viola da gamba en barokgitaar, Paula Quint - archiliuto.

agenda

09 sep 2018
Coprario Consort in Utrecht

Op 9 september (kloosterdag) verzorgt het Coprario Consort een concertje met Spaanse en Sefardische muziek in het Cat...

15 sep 2018
Carminis in Amersfoort

Op zaterdagmiddag 15 september doet Carminis mee aan een vesperdienst in de Joriskerk in Amersfoort om 17.00 uur. htt...

16 sep 2018
Carminis in kasteel Heeswijk

Zondag 16 september 2018, 12:00 uur Carminis in Heeswijk-Dinther, Kasteel Heeswijk, Kasteel 4, 5473 VA Progr...

n/a

n/a