Carminis legt zich name toe op vocale soli en duetten uit de vroegbarok en barok. Repertoire dat naar onze mening meer aandacht verdient.

Komende maanden met mezzo-sopraan Brigit de Klerk.

Ineke Baksteen - sopraan, Margareth Iping - mezzosopraan, Juun Voorhoeve - viola da gamba, barokgitaar en violone, Tjalling Roosjen - klavecimbel en orgel.

Muziek van vrouwelijke componisten wordt relatief weinig geprogrammeerd en zeker waar het gaat om repertoire uit voorbije eeuwen.

Concerto delle Donne heeft zich met de oprichting in 2015 tot doel gesteld, om juist deze muziek van bijzondere vrouwen uit de 16e, 17e en 18e eeuw te belichten.

Annemiek van Zeben - alt, Brigit de Klerk - mezzosopraan en blokfluit, Juun Voorhoeve - viola da gamba, Paula Quint - archiliuto.

Vocaal ensemble Kwarts is in 1988 in Haarlem opgericht. Begonnen als dubbelkwartet heeft het zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een koor van 18 leden. Regelmatig maak ik deel uit van de instrumentale begeleiding. Dirigent: Gerrit Maas.

agenda

23 jun 2018
'les Ages' in Odijk

Een concert op zaterdagmiddag 23 juni, 16.00 uur, van traverso-groep 'les Ages' o.l.v. Doretthe Janssens in h...

15 jul 2018
Carminis in Soest

Een Carminis concert op zondagmiddag 15 juli, van 14.00 tot 15.00 uur, in de Oude Kerk van Soest http://www.oudekerks...

15 sep 2018
Carminis in Amersfoort

Op zaterdagmiddag 15 september doet Carminis mee aan een vesperdienst in de Joriskerk in Amersfoort om 17.00 uur. htt...

n/a

n/a