Ineke Baksteen - sopraan, Margareth Iping - mezzosopraan, Juun Voorhoeve - viola da gamba, barokgitaar en violone, Tjalling Roosjen - klavecimbel en orgel.

Het Carminis Consort legt zich name toe op vocale soli en duetten uit de vroegbarok en barok. Repertoire dat naar onze mening meer aandacht verdient.

En soms met een muzikaal uitstapje zoals de toegift in Gouda, Sint-Janskerk, juni 2018. Hier met Brigit de Klerk (blokfluit en zang.)
Het Coprario Consort is een groep professionele musici die zich hebben toegelegd op het spelen van consortmuziek uit de voornamelijk Engelse en Italiaanse Renaissance. Er zijn wisselende bezettingen. De musici zijn alumni van de Conservatoria in Tilburg, Utrecht en Rotterdam en hebben hun sporen verdiend in de wereld van Oude Muziek. Zij spelen geregeld op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten.

Hier met Saar Schrage en Esther Kronenburg op 9 september 2018 in de tuin van het Catharijne Convent, Utrecht. Mijn eerste keer met dit consort.

Leden: Esther Kronenburg - sopraan / Rachel Farr - sopraan en renaissancedans / Saartje Schrage, Martijn Verbrugh, Juun Voorhoeve - viola da gamba-blokfluit-gitaar.

Over de naam van het consort. John Cooper (c. 1575-1626) was een in Engeland opgeleid musicus, en werd gerekend tot de meest favoriete componist van Koning Charles I. Onder leiding van Cooper musiceerde een selecte groep musici voor Charles I, en alhoewel zijn muziek niet veel gedrukt en verkocht werd in zijn eigen tijd, werden zijn pennenvruchten kort na zijn overlijden veelvuldig gekopieerd en gebruikt in gegoede kringen.

Er is veel onbekend over de levenswandel van Cooper. Zeker is wel dat hij in Engeland werd geboren, en in zijn vroege carrière naar Italië vertrok, en in Italië zijn naam aanpaste tot Giovanni Coprario. Zijn erfenis bracht een collectie met luitliederen, Italiaanse madrigalen en bundels met consortmuziek.

De instrumenten waarop het Coprario Consort speelt zijn allen kopieën van historische instrumenten, die door hedendaagse bouwers werden nagebouwd. Het consort heeft diverse viole da gamba’s in gebruik, variërend van de kleine altgamba’s tot grote basgamba’s.


Muziek van vrouwelijke componisten wordt relatief weinig geprogrammeerd en zeker waar het gaat om repertoire uit voorbije eeuwen.

Concerto delle Donne heeft zich met de oprichting in 2015 tot doel gesteld, om juist deze muziek van bijzondere vrouwen uit de 16e, 17e en 18e eeuw te belichten.

Annemiek van Zeben - alt, Brigit de Klerk - mezzosopraan en blokfluit, Juun Voorhoeve - viola da gamba en barokgitaar, Paula Quint - archiliuto.

agenda

30 sep 2018
Carminis in Soest

Op zaterdag 30 september speelt Carminis in Soest, 16.00 uur in de Open Hof. Programma: Franse Barok. m.m.v. Brigit d...

13 okt 2018
Cappella Fontana in Oene

Op zaterdagmiddag 13 oktober de premiere van het kersverse dubbelkwartet Cappella Fontana met het programma "Dee...

28 okt 2018
Carminis in Dordrecht

Op zondagavond 28 oktober werkt Carminis mee aan een vesperdienst in de Grote Kerk van Dordrecht.

n/a

n/a